Reteta de tocanita de pui cu ceapa si cartofi este o reteta de tocanita foarte gustoasa si usor de preparat. Rapida si savuroasa, aceasta tocanita de pui cu ceapa si cartofi constituie un pranz consistent si hranitor. Tocanita de pui cu ceapa si cartofi este unul dintre cele mai indragite mancaruri de pe mesele romanilor. Noua ne place in mod deosebit aceasta tocanita, precum si tocanita de pui cu ceapa si ardei.
Tocanita de Pui cu Ceapa si Cartofi – reteta video pas cu pas
Ingrediente pentru reteta de tocanita de pui cu ceapa si cartofi:
- 500 gr carne de pui
- 500 gr cartofi taiati cuburi mari
- 100 ml ulei
- 250 ml suc de rosii (sau 2 linguri pasta de rosii)
- 3 cepe tocate marunt
- 2 morcovi taiati rondele
- 1 ardei rosu taiat felii
- 2 catei de usturoi taiati felii
- marar + patrunjel tocat
- 1 foaie de dafin
- ½ lingurita oregano
- sare
- piper proaspat macinat
Mod de preparare:
- Curatam ceapa si o taiem marunt. Curatam morcovul si il taiem rondele. Spalam ardeiul, inlaturam cotorul si semintele si il taiem felii. Curatam cartofii, ii spalam si-i taiem cuburi mari. Spalam carnea de pui si o uscam cu hartie de bucatarie. O taiem in bucati potrivite si o condimentam cu sare si piper.
2. Intr-o tigaie incalzim jumatate din cantitatea de ulei si rumenim bucatile de carne de pui. Le scoatem pe o farfurie si le acoperim cu un capac, sa le pastram calde.
3. Intr-o cratita incalzim restul de ulei si calim ceapa, morcovul si ardeiul pana se inmoaie. Adaugam bucatile de carne de pui, cartofii si apa calda cat sa acopere ingredientele.
4. Amestecam mancarea si o lasam sa fiarba la foc mare pana incepe sa clocoteasca. Reducem focul si continuam fierberea timp de aproximativ 30 minute. Adaugam sucul de rosii, usturoiul, foaia de dafin, sarea, oregano si piperul.
5. Continuam fierberea timp de aproximativ 10 minute. Oprim focul, adaugam verdeata si amestecam.
6. Servim tocanita de pui calda, cu paine de casa sau cu mamaliga, dupa preferinta!