Salata de quinoa cu sfecla si mar este o salata deosebit de gustoasa, consistenta si aspectuoasa.
Cum se fierbe quinoa
Quinoa fierbe foarte repede, are un gust neutru si se poate folosi la multe preparate, nu numai in salata. Este o sursa foarte buna de proteine vegetale, fier, calciu, magneziu, cupru si nu contine gluten.
Quinoa trebuie spalata foarte bine intr-un bol cu apa. O frecam bine cu mana pentru a indeparta pelicula amaruie pe care o are la suprafata. O punem apoi intr-o strecuratoare deasa si o clatim bine cu apa de la robinet.
Pentru a fierbe quinoa folosim proportia de 1 la 2. La o cana de quinoa punem 2 cani de apa. Aducem apa la punctul de fierbere, reducem focul si fierbem quinoa timp de 15 minute, pana se absoarbe tot lichidul.
Sfecla rosie
Sfecla rosie este de asemenea o leguma foarte hranitoare si sanatoasa din care putem prepara diferite salate foarte gustoase cum ar fi salata de sfecla rosie, salata de sfecla cu portocale sau salata de sfecla cu mere si nuci.
Pentru aceasta reteta salata de quinoa cu sfecla rosie am folosit sfecla rosie fiarta, dar se poate folosi si sfecla cruda.
Dressing pentru salata de quinoa cu sfecla si mar
Am facut un dressing din maioneza, smantana, mustar si suc de lamaie, sare si piper pe care le-am amestecat in blender impreuna cu sfecla. Am amestecat acest sos cu quinoa fiarta si cu un mar verde tocat marunt si am asezat salata intr-un bol. Am decorat aceasta salata de quinoa cu bastonase de mar verde si cu frunze de patrunjel.
Ingrediente pentru reteta de quinoa cu sfecla si mar:
- 100 gr quinoa
- 1 sfecla rosie
- 1 mar verde
- 2 linguri maioneza
- 2 linguri smantana (sau iaurt gras)
- 1 lingura mustar dulce
- sucul de la o lamaie
- sare
- piper proaspat macinat
- patrunjel (sau coriandru)

Reteta de salata de quinoa cu sfecla si mar – mod de preparare:
- Spalam foarte bine quinoua, o punem intr-o strecuratoare deasa si o clatim cu apa de la robinet. O scurgem bine si o punem la fiert cu o cantitate dubla de apa si cu putina sare. Fierbem quinoa la foc mic timp de aproximativ 15 minute, pana absoarbe tot lichidul. Oprim focul si o lasam sa se raceasca.
2. Fierbem sfecla, o curatam si o taiem cubulete.
3. Spalam marul si il curatam de coaja. Il taiem marunt si il stropim cu suc de lamaie, ca sa nu se innegreasca. Oprim cateva bucatele de mar pentru decor.
4. Punem in blender bucatile de sfecla rosie, maioneza, smantana, mustarul, sarea, piperul si sucul de lamaie si le pasam bine pana obtinem un sos omogen.
5. Punem quinoa intr-un bol si turnam peste ea sosul. Adaugam marul tocat si amestecam bine ingredientele.
6. Gustam salata si mai adaugam sare sau suc de lamaie, daca mai este nevoie. Decoram salata de quinoa si sfecla cu bastonase de mar verde si frunze de patrunjel.
Retete cu quinoa
Alte retete cu quinoa care v-ar putea interesa:
Rosii umplute cu quinoa si ciuperci
Chiftele de quinoa si fasole rosie
Adauga un comentariu





