Aceasta placinta cu piept de pui si foietaj este o placinta aperitiv savuroasa, un amestec de legume colorate si piept de pui, asezonate cu smantana, cascaval si condimente. La prepararea acestei retete de placinta cu piept de pui am folosit aluat de foietaj. Tocmai facusem o doza de aluat de foietaj si nu il consumasem pe tot. Daca faceti aceasta placinta cu aluat de foietaj din comert aveti nevoie numai de o foaie de aluat.
Ingrediente pentru reteta de placinta cu piept de pui si legume:
- 300 gr aluat de foietaj de casa (sau 1 foaie de aluat de foietaj din comert)
- 200 gr ciuperci din conserva
- 200 gr cascaval
- 200 ml smantana de gatit
- 50 ml ulei
- 1 piept de pui cu os
- 1 ceapa tocata marunt
- 1 ardei gras verde taiat cubulete
- 1 morcov razuit
- 1 cub de concentrat de legume
- 1 lingurita de paprika
- 1 lingurita praf de curry (optional)
- sare
- piper proaspat macinat
- 1 ou (pentru uns deasupra)
Mod de preparare:
1. Fierbem pieptul de pui impreuna cu concentratul de legume timp de aproximativ o jumatate de ora. Oprim un pahar din supa in care a fiert carnea.
2. Spalam legumele si le tocam marunt. Scoatem ciupercile din conserva si le clatim cu apa de la robinet. Le punem intr-o strecuratoare sa se scurga de apa si apoi le taiem in bucati mici.
3. Desfacem carnea de pe os si o taiem in bucati mici.
4. Punem uleiul intr-o tigaie si calim ceapa, ardeii, morcovii si ciupercile.
5. Dupa ce s-au calit putin legumele, adaugam carnea de pui si supa pe care am oprit-o. Adaugam sarea, piperul, paprika si praful de curry. Continuam fierberea pana se evapora lichidul.
6. Luam tigaia de pe foc, adaugam smantana de gatit si cascavalul si amestecam bine.
7. Punem aluatul de foietaj pe o bucata de hartie de copt si il intindem intr-o foaie de 20 cm latime si 30 cm lungime. Daca facem placinta cu aluat de foietaj din comert, mai intindem putin foaia cu sucitorul.
8. Punem umplutura pentru placinta in mijlocul foii, pe lungime. Taiem marginile oblic, in fasii de aproximativ 2 cm si acoperim umplutura alternand fasiile de aluat.
9. Transferam placinta cu hartia de copt intr-o tava si o ungem cu ou batut.
10. Coacem placinta in cuptorul preincalzit la 180 grade timp de aproximativ 40-45 minute, pana se rumeneste frumos.
Aceasta placinta cu pui si legume se poate servi calda sau rece. Este la fel de buna!
Alte retete cu foietaj
Mai jos puteti vedea si alte retete cu foietaj (dati click pe titlul sau pe fotografia retetei pentru a citi reteta).
Foietaj cu carne tocata si cascaval
Aluat de foietaj – aluat frantuzesc – reteta pas cu pas
Gogosi rapide din foietaj cu inghetata
Mini tarte cu crema de vanilie