Aceasta reteta de biscuiti umpluti cu crema de unt se prepara foarte rapid. Ingredientele sunt simple si le avem intotdeauna in casa. Acesta este avantajul comun al retetelor de biscuiti: biscuitii de casa se prepara rapid si se coc putin timp la cuptor.
La fel de usor si rapid de prepara si reteta de biscuiti de casa simpli si aromati sau reteta de biscuiti de casa cu cacao.
Acesti biscuiti umpluti cu crema de unt sunt moi si foarte gustosi. Pot fi umpluti si cu alte creme sau pot fi serviti simpli. Am adaugat in compozitie o lingura de colorant alimentar pentru a obtine o culoare atragatoare. In crema de unt am adaugat si 2 linguri de suc de lamaie, care fac ca aceasta crema sa nu fie deloc gretoasa.
Ingrediente pentru reteta de biscuiti umpluti cu crema de unt
Ingrediente pentru aluatul de biscuiti:
- 280 gr faina
- 2 linguri cacao
- 120 gr unt moale (la temperatura camerei)
- 150 gr zahar pudra
- 1 ou
- 1 lingura colorant alimentar rosu
- 1 lingurita praf de copt
- esenta de vanilie
- coaja de lamaie
- 1 varf de cutit sare
Ingrediente pentru crema de unt:
- 50 gr unt moale
- 50 gr zahar pudra
- 2 linguri lapte condensat
- 2 linguri suc de lamaie
Reteta de biscuiti umpluti cu crema de unt – mod de preparare:
- Cernem faina impreuna cu pudra de cacao si praful de copt. Incalzim cuptorul la 180 grade. Asezam hartie de copt in tava cuptorului.
2. Batem untul cu zaharul pudra pana devin o crema fina. Adaugam oul, esenta de vanilie, coaja de lamaie, sarea si colorantul alimentar si mixam pana obtinem o compozitie omogena. Adaugam faina amestecata cu pudra de cacao si praful de copt si amestecam manual cu o spatula pana se incorporeaza.
3. Formam bilute de aluat pe care le aplatizam putin si le asezam in tava.
4. Coacem biscuitii in cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 7-8 minute. Chiar daca par moi, nu ii coacem mai mult. Cand se racesc se mai intaresc putin. Scoatem biscuitii si ii lasam sa se raceasca.
5. Pregatim crema de unt. Mixam zaharul pudra cu untul si cu laptele condensat pana devin o crema fina. Adaugam 2 linguri de suc de lamaie si amestecam. Punem crema la frigider sa se intareasca.
6. Punem pe un biscuite o lingurita de crema de unt. O acoperim cu un alt biscuite si apasam putin. Procedam astfel pana umplem toti biscuitii.
Biscuitii umpluti cu crema de unt se pastreaza la frigider sau in congelator in cutii inchise. Daca alegem sa ii pastram la congelator, cand se dezgheata, acesti biscuiti sunt la fel de moi ca in prima zi.
Retete de biscuiti de casa
Mai jos puteti vedea si alte retete de biscuiti de casa.
Biscuiti de casa cu banane si ciocolata
Biscuiti de casa simpli si aromati
Biscuiti de casa cu unt si portocale
Biscuiti aperitiv cu branza si mere