Aceasta reteta de biscuiti de casa cu unt si portocale este o reteta din bucataria greceasca. Acesti biscuiti de casa cu unt sunt moi, fragezi si au un gust minunat de unt, portocale si vanilie. In Grecia, sunt sunt nelipsiti de la masa de Paști. Sunt foarte usor de preparat – respectand reteta, reusita este garantata. Se umple toata casa de aroma lor!
Aluatul de biscuiti se framanta cu mixerul, dar se poate framanta si cu mana foarte usor. Biscuitii se pastreaza mult timp la fel de buni si fragezi tinuti in cutii de carton, chiar si o luna. Acesti biscuiti de casa cu unt sunt deliciosi serviti cu o cana de ceai sau de cafea.
Daca va plac biscuitii de casa puteti sa vedeti si retetele de biscuiti de casa cu banane si ciocolata, biscuiti de casa cu cacao, biscuiti de casa umpluti cu crema de unt.
Ingrediente pentru reteta de biscuiti de casa cu unt si portocale:
- 1 kg faina de patiserie
- 300 gr unt din lapte de vaca
- 300 gr zahar granulat
- 2 oua (pentru compozitie)
- 1 galbenus de ou diluat in apa (pentru uns biscuitii)
- 50 ml lapte proaspat integral
- 15 gr miere
- 120 gr suc de portocale
- coaja a 2 portocale
- 50 gr coniac (optional)
- ½ lingurita praf de copt
- ½ lingurita bicarbonat de sodiu
- 1 lingurita de esenta de vanilie
- un praf de sare
Mod de preparare:
- Se preincalzeste cuptorul la 190o C la aer.
- Taiem untul rece in cuburi si il adaugam in mixer impreuna cu zaharul si cu esenta de vanilie. Le batem la viteza medie aproximativ 5 minute, pana obtinem un aluat cremos si moale care nu se lipeste de maini.
- Adaugam apoi treptat ouale (unul cate unul, tinute in prealabil la temperatura camerei), mierea, sucul si coaja de portocale, coniacul amestecand incontinuu.
- Intr-un bol punem faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si amestecam cu lingura.
- Punem jumatate din ingredientele solide in mixer, laptele, sarea si continuam sa amestecam pentru 1-2 minute.
- Scoatem vasul din mixer, adaugam ingredientele solide ramase si amestecam cu lingura pana ce ingredientele se omogenizeaza. Apoi modelam cu mainile pana devine un aluat omogen.
- Scoatem aluatul de biscuiti din mixer si modelam batoane de 30-35 gr, pe care le rulam apoi si formam impletituri.
- Transferam biscuitii intr-o tava tapetata cu hartie de copt, ungem biscuitii cu galbenusul de ou diluat cu apa si coacem timp de 15-20 de minute, pana se rumenesc (timpul de coacere poate varia in functie de cuptor).
Retete de biscuiti de casa
Mai jos puteti vedea si alte retete de biscuiti de casa.
Biscuiti de casa cu banane si ciocolata
Biscuiti de casa simpli si aromati
Biscuiti umpluti cu crema de unt
Biscuiti aperitiv cu branza si mere