Reteta de paste carbonara cu smantana si ciuperci este o reteta simpla si rapida. Pastele carbonara cu smantana si ciuperci trebuie consumate imediat pentru a savura in totalitate aroma si gustul catifelat.
Carbonara cu smantana si ciuperci se poate pregati cu ciuperci proaspete sau din conserva. Daca folosim ciuperci proaspete nu trebuie sa le spalam deoarece absorb multa apa, pe care apoi o lasa in timpul gatitului, motiv pentru care nu se mai rumenesc si nu mai au gust bun. Curatam ciupercile stergandu-le cu un prosop ud si bine stors sau cu hartie de bucatarie, ca sa inlaturam impuritatile. Un alt mod de a le curata este sa le inlaturam pielita de deasupra cu ajutorul unui cutit mic.
Daca folosim ciuperci din conserva, le scurgem foarte bine de apa si apoi le taiem felii subtiri.
Smantana pe care o folosim la reteta de paste carbonara cu smantana si ciuperci este smantana pentru gatit, aceea pe care o folosim pentru frisca.
Daca indragiti pastele carbonara, puteti vedea si reteta originala de paste carbonara, precum si reteta de paste carbonara cu dovlecei si carnati.
Ingrediente pentru reteta de paste carbonara cu smantana si ciuperci (pentru 4 portii):
- 500 gr paste (spaghete sau linguine)
- 200 gr bacon taiat bastonase subtiri
- 200 gr ciuperci taiate felii subtiri
- 200 ml smantana de gatit
- 200 gr parmezan sau cascaval ras
- 2 galbenusuri
- 60 ml vin alb sec
- sare
- piper proaspat macinat
- 1 lingura patrunjel tocat (optional)
Mod de preparare:
- Pregatim mai intai ciupercile. Le curatam stergandu-le cu hartie de bucatarie sau cu un prosop ud pentru a indeparta impuritatile, apoi le taiem in felii subtiri si le punem intr-un bol. Daca folosim ciuperci din conserva le punem intr-o strecuratoare, le lasam sa se scurga bine si apoi le uscam cu hartie de bucatarie.
- Taiem baconul in felii subtiri.
- Punem pe foc o tigaie si o lasam sa se incinga foarte bine, fara sa punem ulei.
- Cand tigaia s-a incins bine, punem baconul si il calim aproximativ 4 minute, amestecand incontinuu cu o lingura de lemn, pana isi lasa grasimea si se rumeneste. Stingem cu vin alb si lasam sa fiarba pana se evapora alcoolul.
- Adaugam ciupercile si le calim 5 minute la foc mare pana scade apa pe care o lasa, apoi oprim focul.
- Fierbem pastele conform instructiunilor de pe pachet in apa in care am pus o lingura rasa de sare. Dupa ce pastele au fiert, le strecuram si le punem inapoi in oala.
- Batem galbenusurile de ou intr-un bol, adaugam smantana, parmezanul si piperul si amestecam bine.
- Punem oala cu paste la foc minim, turnam peste paste amestecul de galbenusuri, smantana si parmezan din bol si amestecam energic. Adaugam peste paste si amestecul de bacon si ciuperci, amestecand timp de 1 minut.
Reteta de paste carbonara cu smantana si ciuperci este gata. Oprim focul si servim pastele carbonara imediat. Daca dorim, presaram deasupra parmezan ras si putin patrunjel tocat.