Aceasta mancare de praz cu masline este o mancare foarte gustoasa, portivita pentru a fi consumata in perioada de post. Este o reteta simpla, cu putine ingrediente, la fel ca si reteta de mancare de praz cu orez si ardei. Se prepara usor, iar rezultatul final este delicios!
Cand pregatim aceasta mancare de praz cu masline trebuie sa gustam maslinele, ca sa vedem cat sunt de sarate. Daca maslinele sunt prea sarate, le fierbem cateva minute intr-o craticioara cu apa, schimband apa de cateva ori.
Ingrediente pentru reteta de mancare de praz cu masline:
- 1 kg praz taiat rondele groase
- 100 ml ulei
- 1 ceapa tocata
- 1 ardei tocat
- 250 ml suc de rosii (sau 3 linguri pasta de rosii)
- 250 gr masline
- patrunjel tocat
- sare
- piper proaspat macinat
- apa calda

Mod de preparare:
- Curatam prazul de prima foaie si-i taiem frunzele. Crestam in cruce capatul de unde am taiat frunzele. Punem prazul intr-un bol mare cu apa, pentru a iesi nisipul care poate fi intre frunze. Lasam prazul in apa timp de aproximativ 5 minute, apoi il taiem rondele groase. Tocam ceapa, ardeiul si patrunjelul.
2. Daca maslinele sunt prea sarate, le punem intr-o craticioara cu apa si le fierbem 4-5 minute, schimband apa de 2-3 ori.
3. Intr-o cratita incalzim uleiul si calim ceapa si ardeiul pana devin lucioase. Adaugam prazul, il calim putin si pe acesta si adaugam apa calda pana la nivelul legumelor.
4. Fierbem mancarea 20 minute, pana se inmoaie prazul, apoi adaugam sucul de rosii, maslinele, sarea si piperul.
5. Continuam sa fierbem aceasta mancare de praz cu masline timp de aproximativ 10 minute. Oprim focul si adaugam patrunjelul.
Servim mancarea de praz cu masline la pranz sau la cina, cu paine sau cu o garnitura de orez fiert!
Adauga un comentariu





