Ciorba de Stevie cu Cartofi

0
7903

Ciorba de stevie cu cartofi este bogata in antioxidanti, minerale, fibre si vitamine si constituie un  pranz excelent. Ajuta la detoxifierea organismului, il remineralizeaza si vitaminizeaza, il hidrateaza si ajuta digestia. Saraca in grasimi, ciorba de stevie este si saraca in calorii, poate fi servita in post, dar si in regimul vegetarian pe care multi il imbratiseaza in ultima vreme. Este o ciorba usoara si racoritoare ce poate fi mancata si rece si calda.

Deoarece gasim stevie doar primavara, putem pastra frunze de stevie in congelator, in pungi de plastic. Astfel putem avea stevie si putem savura aceasta ciorba de stevie pe tot parcursul anului. De asemenea, putem adauga frunze de stevie si in ciorbele cu carne, sporindu-le gustul si nutrientii. Cand folosim stevie congelata, o tocam cu cutitul fara sa o decogelam. Altfel, frunzele de stevie se inmoaie si isi pierd fermitatea. Adaugam frunzele de stevie tocate in ciorba imediat ce le-am tocat, asa inghetate cum sunt din congelator.

Primavara mai putem gati si alte retete de ciorbe de verdeturi cum ar fi reteta de ciorba de loboda cu stevie, reteta de ciorba de urzici cu leurda sau reteta de ciorba de spanac cu smantana.

Ciorba de Stevie cu Cartofi – reteta video pas cu pas

Ingrediente pentru reteta de ciorba de stevie cu cartofi:

  • 400 gr frunze de stevie (fara nervuri)
  • 400 gr cartofi
  • 300 ml bors (dupa gust)
  • 300 ml suc de rosii
  • 50 ml ulei
  • 1 ceapa mare
  • 4 fire de ceapa verde 
  • 3-4 catei de usturoi (sau 4 fire de usturoi verde)
  • 1 radacina de patrunjel (sau de pastarnac)
  • 1⁄2 radacina de telina
  • 1 ardei kapia rosu
  • 1 legatura de leustean
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1 legatura de marar
  • 3,5 litri apa

Ingrediente pentru reteta de ciorba de stevie cu cartofi

Mod de preparare:

  1. Curatam stevia de nervurile de la foile mai mari prinzand cu o mana frunzele si cu cealalta tragand nervurile.

Curatam stevia de nervurile de la foile mai mari prinzand cu o mana frunzele si cu cealalta tragand nervurile

2. Spalam bine stevia in cateva ape pentru a inlatura praful si impuritatile.

Spalam bine stevia in cateva ape pentru a inlatura praful si impuritatile

3. Spalam legumele si le tocam marunt sau le razuim, dupa caz. Taiem cartofii in cuburi. Tocam cozile mai groase de la verdeata si le punem separat. Tocam si frunzele de la verdeata pe care le vom adauga la sfarsit.

Spalam legumele si le tocam marunt sau le razuim, dupa caz. Taiem cartofii in cuburi. Tocam cozile mai groase de la verdeata si le punem separat. Tocam si frunzele de la verdeata pe care le vom adauga la sfarsit.

4. Intr-o cratita incapatoare punem la fiert apa in care am pus o lingura de sare. Cand apa clocoteste punem frunzele de stevie si le oparim timp de un minut. Acoperim cratita cu un capac si lasam frunzele de stevie sa se inmoaie timp de 10 minute.

Intr-o cratita incapatoare punem la fiert apa in care am pus o lingura de sare. Cand apa clocoteste punem frunzele de stevie si le oparim timp de un minut. Acoperim cratita cu un capac si lasam frunzele de stevie sa se inmoaie timp de 10 minute.

5. Incalzim uleiul intr-o cratita si calim ceapa timp de aproximativ un minut.

Incalzim uleiul intr-o cratita si calim ceapa timp de aproximativ un minut

6. Adaugam morcovul, telina, radacina de patrunjel si ardeiul si le calim si pe acestea timp de aproximativ 4 minute.

Adaugam morcovul, telina, radacina de patrunjel si ardeiul si le calim si pe acestea timp de aproximativ 4 minute

7. Adaugam ceapa verde, usturoiul si cozile de la verdeata si continuam calirea timp de aproximativ doua minute.

Adaugam ceapa verde, usturoiul si cozile de la verdeata si continuam calirea timp de aproximativ doua minute

8. Adaugam cartofii si-i calim si pe acestia timp de un minut.

Adaugam cartofii si-i calim si pe acestia timp de un minut

9. Completam cu 3,5 litri de apa fierbinte si lasam legumele sa fiarba timp de aproximativ 25 minute.

Completam cu 3,5 litri de apa fierbinte si lasam legumele sa fiarba timp de aproximativ 25 minute

10. In timp ce fierb legumele punem borsul sa fiarba intr-o craticioara.

In timp ce fierb legumele punem borsul sa fiarba intr-o craticioara

11. Scoatem stevia, o punem la scurs intr-o strecuratoare si o tocam.

Scoatem stevia, o punem la scurs intr-o strecuratoare si o tocam

12. Adaugam sucul de rosii si borsul fiert. Punem sarea si piperul si verificam gustul.

Adaugam sucul de rosii si borsul fiert. Punem sarea si piperul si verificam gustul.

13. Lasam ciorba sa dea in cateva clocote si adaugam stevia tocata. O mai fierbem 2-3 minute, pana este fiarta.

Lasam ciorba sa dea in cate in cateva clocote si adaugam stevia tocata. O mai fierbem 2-3 minute, pana este fiarta.

14. Oprim focul si adaugam verdeata. Acoperim cratita cu un capac. Lasam ciorba de stevie sa ia toate aromele timp de o jumatate de ora, apoi o putem servi.

Ciorba de Stevie cu Cartofi

Ciorba de stevie cu cartofi este gata! Pofta buna!

Ciorba de Stevie cu Cartofi

Ciorba de Stevie cu Cartofi

Ciorba de Stevie cu Cartofi

Alte retete cu stevie

Mai jos puteti vedea si alte retete cu stevie (dati click pe titlul sau pe fotografia retetei pentru a citi reteta).

Mancare de stevie cu leurda

Mancare de Stevie cu Leurda

Ciorba de loboda cu stevie

Ciorba de Loboda cu Stevie

Adauga un comentariu

Comentarii

Detalii reteta
recipe image
Reteta
Ciorba de Stevie cu Cartofi
Autor
Retete Pentru O Viata
Data publicarii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Media voturilor
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul Dvs.!
Vă rugăm să introduceți aici numele Dvs.