Sos de Iaurt cu Morcovi si Castraveti

0
5876

Acest sos de iaurt cu morcovi si castraveti este foarte gustos, aromat si racoros. Se poate consuma simplu, cu pita greceasca, cu turte facute in casa sau cu paine proaspata. Este foarte potrivit ca si sos alaturi de preparate din carne si peste.

Pentru reusita deplina a acestei retete este de preferat sa folosim iaurt grecesc sau un iaurt cu un procent mare de grasime. Daca avem un iaurt obisnuit, este bine sa-l punem cu o seara inainte intr-o strecuratoare, ca sa se scurga de apa. O alta conditie pentru un sos de iaurt cu morcovi si castraveti reusit este sa stoarcem castravetii foarte bine de apa pe care o contin. Cea mai buna metoda este sa razuim castravetii intr-un prosop curat si proaspat calcat. Punem putina sare si otet peste ei si sa-i lasam cateva minute, apoi ii stoarcem foarte bine rasucind prosopul. Usturoiul se pune in functie de gust, doi sau trei catei.

Ingrediente pentru reteta de sos de iaurt cu morcovi si castraveti:

  • 400 gr iaurt gras
  • 1 castravete razuit
  • 2 morcovi razuiti
  • 2-3 catei de usturoi pisati
  • 1 lingura marar tocat
  • 3 linguri ulei de masline
  • 2 linguri otet
  • sare
Ingrediente pentru reteta de sos de iaurt cu morcovi si castraveti
Ingrediente pentru reteta de sos de iaurt cu morcovi si castraveti

Mod de preparare:

1. Spalam castravetele si il razuim prin razatoarea cu gauri mari. Asezam deasupra unui castron un prosop curat si proaspat calcat si punem castravetii razuiti. Punem peste ei putina sare si o lingura de otet si amestecam. Ii lasam cateva minute sa iasa apa din ei. Stoarcem foarte bine castravetii, rasucind prosopul pana iese tot sucul si ii punem intr-un bol.

   Spalam castravetele si il razuim prin razatoarea cu gauri mari

2. Razuim morcovii prin razatoarea cu gauri mici, ii stoarcem de suc si ii punem in bolul cu castraveti.

3. Pisam usturoiul, il frecam cu 3 linguri de ulei de masline si il punem in bol.

4. Spalam mararul si il uscam bine cu hartie de bucatarie. Il tocam marunt si il adaugam in bolul cu castraveti si morcovi. Punem iaurtul, amestecam bine si gustam sa vedem daca mai trebuie ulei, otet sau sare. Punem sosul la frigider pentru o ora, apoi il putem consuma.

   Sos de Iaurt cu Morcovi si Castraveti poza 3

5. Servim acest sos cu pita greceasca, cu turte facute in casa sau ca si garnitura la preparate din carne si peste.

Sos de Iaurt cu Morcovi si Castraveti poza 5

Adauga un comentariu

Comentarii

Detalii reteta
recipe image
Reteta
Sos de Iaurt cu Morcovi si Castraveti
Autor
Retete Pentru O Viata
Data publicarii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Media voturilor
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul Dvs.!
Vă rugăm să introduceți aici numele Dvs.