Reteta de salata de cruditati cu fructe, nuci si parmezan este o combinatie de legume cu frunze verzi (spanac, salata creata, salata rosie si rucola), fructe proaspete si fructe deshidratate. Putem folosi orice tip de salata ne place si avem in frigider. Exista si la supermarket pungi cu amestec de salate care sunt gata spalate si uscate, doar le punem in bol impreuna cu celelalte ingrediente, adaugam dressing si salata este gata.
Frunzele de salata trebuie spalate si uscate foarte bine. Nu trebuie sa ramana apa pe frunze deoarece se dilueaza dressing-ul si salata nu mai are gustul asa de bun. Salata de cruditati si fructe se poate prepara cu diverse fructe proaspete, in functie de sezon. Putem pune cateva capsuni taiate pe jumatate, seminte de rodii, o para taiata bucati sau o piersica taiata in 8 felii si rumenita putin pe tigaia grill, unsa cu putin ulei.
Salata de cruditati cu fructe, nuci si parmezan este delicioasa, o combinatie minunata de gusturi si arome delicate care incanta papilele gustative!
Ingrediente pentru reteta de salata de cruditati cu fructe, nuci si parmezan (pentru 4 portii):
- spanac, rucola, diverse alte salate cat sa umple un bol mare
- 100 gr nuci rumenite putin in tigaie si rupte bucati
- 100 gr stafide
- 5-6 capsuni taiate pe jumatate (sau o para sau o piersica taiate felii)
- 3 linguri ulei de masline
- 3-4 linguri de crema de otet balsamic
- 50 gr parmezan taiat fasii late
- putina sare
Reteta de salata de cruditati cu fructe, nuci si parmezan – mod de preparare:
- Spalam si uscam bine frunzele de salata, le rupem cu mana in bucati mai mari si le punem intr-o salatiera mare.
- Intr-o tigaie uscata rumenim putin nucile, le rupem bucati si le punem in salatiera peste frunzele de salata.
- Adaugam stafidele, semintele de rodie, capsunile taiate pe jumatate (sau para, piersica) si parmezanul taiat felii subtiri.
- In momentul in care vrem sa servim salata presaram putina sare, adaugam uleiul de masline si crema de otet balsamic si le amestecam bine. Nu punem mai devreme sarea, uleiul si crema de otet balsamic deoarece cruditatile se inmoaie si isi pierd aspectul proaspat si volumul. Gustam salata si daca mai e nevoie mai adaugam ulei sau crema de otet balsamic.
Tot atat de delicioasa este si salata de cruditati cu piept de pui, precum si salata de rucola si parmezan.