Pasca cu ciocolata, branza si smantana, cu aroma de portocala si vanilie – o reteta de pasca mai putin conventionala, dar foarte gustoasa, consistenta si aspectuoasa. Aceasta pasca fara aluat cu ciocolata este un desert pascal delicios, insa poate fi preparata pe tot parcursul anului, atunci cand avem pofta de un desert cu cremos cu multa ciocolata.
Reteta de pasca de ciocolata este foarte simplu de preparat, procesul de este deloc complicat dar rezultatul este deosebit de gustos! Este o reteta de pasca rapida, prepararea nu necesita mult timp, insa trebuie sa avem toate ingredientele la temperatura camerei si dupa coacerere trebuie sa lasam pasca sa se raceasca foarte bine inainte de a o taia.
Pentru aceasta pasca am folosit ciocolata cu 65% cacao, insa puteti folosi si o ciocolata cu un procent mai mic de cacao sau chiar ciocolata cu lapte. Pentru un gust mai intens de ciocolata folositi ciocolata amaruie sau neagra, nu cu lapte.
Smantana pentru aceasta pasca rapida cu ciocolata trebuie sa fie grasa, cu cel putin 20% grasime, dar la nevoie puteti folosi si iaurt grecesc cu 10% grasime. Untul este un igredient optional – aceasta pasca cu ciocolata este foarte buna si fara unt, deci il puteti omite pentru o varianta mai usoara.
Pasca cu ciocolata, branza si smantana – reteta video pas cu pas
Ingrediente pentru reteta de pasca cu ciocolata:
- 800 gr branza grasa de vaci, scursa bine
- 200 gr smantana grasa
- 300 gr ciocolata cu 65% cacao
- 6 oua
- 2 lingurite esenta de vanilie
- coaja rasa de la o portocala
- 100 gr fulgi de ciocolata
- 200 gr zahar brun
- 150 gr faina
- 100 gr unt (optional)
- 1 lingurita praf de copt
- un praf de sare
- ulei si faina pentru tapetat tava
- migdale feliate pentru decor (optional)
- fulgi de ciocolata pentru decor (optional)
Pasca cu ciocolata – mod de preparare:
1.Separam albusurile de galbenusuri.
2. Punem albusurile si un praf de sare in bolul unui mixer si batem albusurile pana devin o spuma tare.
3. Cand albusurile s-au intarit adaugam treptat zaharul brun si mixam in continuare pana obtinem o bezea. Mutam bezeaua din bolul mixerului intr-un alt vas.
4. Punem in bolul mixerului branza de vaci, smantana, galbenusurile, ciocolata topita si racita, esenta de vanilie si coaja de portocala.
5. Mixam putin ingredientele pentru a ne asigura ca branza se va amesteca bine cu celelalte ingrediente.
6. Adaugam faina si praful de copt si le incorporam si pe acestea in compozitia de pasca.
7. Amestecam compozitia de pasca cu bezeaua si cu fulgii de ciocolata.
8. Tapetam cu ulei si faina o tava rotunda cu pereti detasabili si turnam compozitia de pasca.
9. Coacem pasca in cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 30-40 de minute, pana este inchegata bine. Ca sa verificati cand pasca este coapta, puteti face testul cu scobitoarea. Cand o scoatem din cuptor, vom observa ca pasca a crescut destul de mult si s-au format crapaturi la suprafata. Aceste crapaturi se vor inchide si pasca va deveni mai compacta atunci cand se va raci.
Tip: Pentru a evita formarea crapaturilor, asezati un vas cu apa pe treapta de jos a cuptorului, sub tava cu pasca.
10. Lasam pasca sa se raceasca putin si o ornam cu migdale feliate si cu fulgi de ciocolata (optional).
11. Punem pasca la frigider pentru cateva ore, apoi scoatem inelul detasabil al tavii si o putem taia.
Alte retete de pasca
Mai jos puteti vedea si alte retete de pasca (dati click pe titlul sau pe fotografia retetei pentru a citi reteta).
Pasca cu aluat de cozonac, branza si stafide (reteta traditionala)
Pasca fara aluat cu branza, smantana si stafide
Pasca cu aluat de pandispan, branza, stafide si ciocolata
Alte retete care v-ar putea interesa
Retete de prajituri, dulciuri, torturi