Aceasta reteta de biscuiti aperitiv cu branza si mere este o reteta din bucataria americana. Reteta are un aluat de baza din faina, smantana de gatit, praf de copt, putin zahar si sare. Din acest aluat de baza se fac biscuiti simpli. La acest aluat de baza se pot adauga alte ingrediente si vom obtine biscuiti aperitiv cu diferite gusturi.
Acesti biscuiti aperitiv sunt moi, fini si gustosi. Desi au un gust usor dulceag, pot fi consumati cu diverse aperitive: branza, pui crispy, chiftelute de vinete, chiftele de dovlecei sau iaurt.
Cantitatile de ingrediente pentru aluatul de baza sunt: 700 gr de faina, 700 ml smantana de gatit, 10 gr praf de copt, 2 linguri zahar, 1 lingurita sare. Aluatul trebuie sa fie moale, dar sa nu se lipeasca de maini, sa il putem intinde! Din aceasta cantitate de aluat rezulta aproximativ 40-45 biscuiti.
Va recomand cateva ingrediente care adaugate in aluatul de baza ne ajuta sa preparam diverse variante de biscuiti aperitiv!
- aluat de baza + 200 gr sunca presata tocat marunt + 200 gr branza Cheddar razuita
- aluat de baza + 100 gr stafide negre + 1 lingurita de sofran inmuiat in putina apa calda
- aluat de baza + 100 gr branza Cheddar razuita + 2 mere razuite
- aluat de baza + 100 gr parmesan razuit + diverse mirodenii: oregano, busuioc (dupa preferinta)
Deoarece ingredientele adaugate la aluatul de baza aduc un plus de umiditate, poate fi necesar sa mai adaugam 2-3 linguri de faina, pana obtinem un aluat moale si fin, care nu se lipeste dea maini.
Deoarece din aluatul de baza iese o cantitate destul de mare de biscuiti, putem sa impartim aluatul de baza in 2 parti. Adaugam ingrediente alese, proportional cu cantitatea de aluat si astfel pregatim 2 feluri de biscuiti aperitiv.
Ingrediente pentru reteta de biscuiti aperitiv cu branza si mere:
- 700 gr faina (+ inca putina faina pentru masa de lucru)
- 700 ml smantana de gatit (35% procent de grasime)
- 30 gr zahar (2 linguri)
- 10 praf de copt (3 lingurite)
- 100 gr branza Cheddar razuita
- 2 mere razuite
- 1 galbenus diluat cu putina apa (pentru uns biscuitii)
Mod de preparare:
- Incalzim cuptorul la 180 grade. Intr-un bol cernem faina impreuna cu praful de copt si sarea. Adaugam zaharul, branza si merele razuite si le amestecam. Punem smantana peste ingredientele din bol si incepem imediat sa framantam, pentru a nu se forma cocoloase. Framantam pana obtinem un aluat omogen, fin si moale, care nu se lipeste de maini. Daca aluatul se lipeste de maini, mai adaugam 1-2 linguri de faina.
2. Impartim aluatul in 2 bucati, ca sa il putem intinde mai usor. Intindem o bucata de aluat intr-o foaie groasa (aproximativ grosimea unui deget) si decupam biscuitii cu un cerc sau cu gura unui pahar.
3. Asezam acesti biscuiti aperitiv in tava cuptorului pe care am asternut hartie de copt. Ii ungem cu galbenus batut cu putina apa.
4. Coacem acesti biscuiti aperitiv in cuptorul preincalzit la 180°C timp de aproximativ 20-25 minute, pana se rumenesc.
5. Servim acesti biscuiti aperitiv simpli sau alaturi de alte preparate, dupa preferinta!