Pentru zilele de post va recomand aceasta reteta de mancare de cartofi cu mazare de post, rapida si economica, dar foarte gustoasa. Usor de preparat si foarte satioasa, o putem pregati in timpul postului. In restul zilelor o putem pregati impreuna cu carne de porc, pui, carnati, costita sau orice alta combinatie preferam.
Aceasta mancare se poate consuma ca atare, cu paine proaspata si o salata, constituind o masa consistenta.
Ingrediente pentru reteta de mancare de cartofi cu mazare de post (pentru 4 portii):
- 1 kg cartofi taiati in cuburi de aceeasi marime
- 500 gr mazare congelata
- 3 linguri de ulei
- 2 cepe mari tocate marunt
- 1 morcov taiat rondele
- 1 ardei rosu taiat felii subtiri
- 100 gr rosii razuite (sau suc de rosii)
- 1 lingura pasta de rosii
- 1 lingurita boia de ardei dulce afumata
- 1 lingurita cimbru uscat
- 3 linguri patrunjel tocat
- sare
- piper proaspat macinat
- apa calda
Mod de preparare:
1. Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem cubulete. Curatam ceapa si o tocam marunt. Spalam ardeiul si il taiem felii subtiri. Curatam morcovul si il taiem rondele. Tocam marunt verdeata.
2. Incalzim uleiul intr-o cratita si calim ceapa, morcovul si ardeiul 2-3 minute, pana se inmoaie putin.
3. Adaugam boiaua, mazarea si cartofii si amestecam de cateva ori. Adaugam cimbrul si apa fierbinte pana la nivelul legumelor. Acoperim cratita cu un capac si fierbem mancarea timp 20 minute la foc mediu.
4. Adaugam pasta de rosii, sucul de rosii, sarea si piperul si mai fierbem mancarea aproximativ 10 minute. Daca mai este nevoie, mai adaugam putina apa calda. In cazul in care mancarea are prea mult sos, o putem ingrosa cu cateva bucati de cartofi pe care ii zdrobim bine si in adaugam inapoi in cratita. Dupa ce au trecut cele 10 minute adaugam patrunjelul si oprim focul.
5. Servim aceasta mancare de cartofi cu mazare de post cu paine proaspata si cu o salata.