Reteta de somon la gratar cu piersici si ceapa este simplu de preparat dar rezultatul intrece orice asteptare! Somonul combinat cu ceapa, cu piersicile coapte si cu un dressing preparat din lamaie, ulei de masline, ginger proaspat, rozmarin, cimbru, sare si piper este un deliciu!
Somonul reprezinta una dintre cele mai bune surse de acizi grasi esentiali omega-3, care au multiple influente benefice asupra sanatatii. Componentii sai au proprietati antiinflamatorii, ajuta sistemul imunitar, sistemul cardiovascular si confera energie organismului datorita continutului de fosfor, magneziu si vitamina B6.
Considerat un fel de mancare rafinat si sanatos, somonul surprinde prin varietatea de retete si moduri in care poate fi preparat si asocierea cu diverse condimente si arome.
Servit impreuna cu o garnitura de orez basmati somonul preparat astfel este un fel de mancare savuros si consistent.
Ingrediente pentru reteta de somon la gratar cu piersici si ceapa (pentru 4 portii):
- 500 gr somon
- 2 cepe rosii taiate felii
- 3 piersici taiate felii
- 5 linguri ulei de masline
- 1 lingura suc de lamaie
- 1 lingura ginger razuit
- 1 lingura rozmarin proaspat tocat marunt
- 1 lingura de cimbru proaspat tocat marunt
- sare
- piper proaspat macinat
Reteta de somon la gratar cu piersici si ceapa – mod de preparare:
- Curatam cepele, le spalam, le taiem felii si le punem intr-un bol mare.
- Spalam piersicile, le taiem pe jumatate si indepartam samburii. Taiem fiecare jumatate de piersica in trei felii si le punem in bolul cu feliile de ceapa. Punem peste ele ¼ lingurita sare, ¼ lingurita de piper si 2 linguri de ulei de masline si le amestecam cu atentie.
- Pregatim dressingul. Intr-un bol mic amestestecam cu telul de sarma 3 linguri ulei de masline, o lingura de suc de lamaie, o lingura de ginger ras, o lingura de rozmarin, o lingura de cimbru, ¼ lingurita de sare si ¼ lingurita de piper.
- Condimentam somonul cu ½ lingurita de sare si ¼ lingurita de piper.
- Ungem gratarul cu ulei si il incalzim la temperatura medie spre mare.
- Frigem feliile de somon si feliile de ceapa aproximativ 5-6 minute pe fiecare parte, pana somonul devine opac si ceapa se inmoaie.
- Dupa de intoarcem somonul pe cealalta parte, punem piersicile pe gratar si le coacem 3-4 minute pe fiecare parte.
- Asezam somonul, ceapa si piersicile pe un platou si le stropim cu dressing.