Reteta de salata italiana se poate prepara in orice anotimp deoarece putem gasi la supermarket orice fel de legume si fructe indiferent daca este sezonul lor sau nu. Salatele inspirate din bucataria italiana sunt salate pline de vitamine pregatite din ingrediente slab calorice, sanatoase si foarte usor de preparat.
Am preparat salata italiana dintr-o combinatie de diferite tipuri de salate verzi, spanac si rucola, la care am adaugat rosii cherry, porumb fiert (din conserva), fasole rosie fiarta si un ou fiert. Nu exista reguli in privinta proportiilor, este suficient sa avem imaginatie.
Pentru a economisi timp si efort putem cumpara de la supermarket pungi cu salata gata spalata.
Pentru reteta de salata italiana am folosit un dressing din otet balsamic, ulei de masline, busuioc proaspat, sare si piper proaspat macinat.
Secretul pentru o salata italiana cu adevarat proaspata si frageda consta in uscatul frunzelor. Le spalam bine, le punem intr-o strecuratoare sa se scurga de apa si apoi le uscam cu hartie de bucatarie. Eu prefer sa usuc salata in spinner: este o strecuratoare de plastic, care se invarte cu mana intr-un bol mare, scuturand apa de pe frunze.
Este bine sa rupem frunzele de salata cu mana, in bucati mai mari, astfel salata va avea volum si un aspect frumos. Daca vrem totusi sa taiem salata cu cutitul, acesta trebuie sa fie foarte bine ascutit ca sa nu strivim frunzele si acestea sa-si piarda gustul si vitaminele.
Ingrediente pentru reteta de salata italiana (pentru 4 portii):
- 300 gr amestec de frunze de diverse salate, rucola, spanac
- 4-5 rosii cherry
- 100 gr porumb fiert (din conserva)
- 100 gr fasole rosie fiarta (din conserva)
- 1 ou fiert
- sare
- piper proaspat macinat
Reteta de salata italiana – ingrediente pentru dressing:
- 3 linguri otet balsamic
- 3 linguri ulei de masline
- 10 frunze de busuioc proaspat
- sare
- piper proaspat macinat
Mod de preparare:
- Spalam si uscam bine frunzele de salata, apoi le rupem in bucati mari si le punem intr-un bol pentru salata.
- Clatim cu apa de la robinet boabele de porumb si de fasole si le lasam sa se scurga intr-o strecuratoare.
- Fierbem oul si il taiem felii. Taiem pe jumatate rosiile cherry.
- Asezam peste salata din bol porumbul, fasolea, rosiile si oul.
- Punem intr-un bol mic otetul balsamic, uleiul, sarea, piperul si frunzele de busuioc tocate marunt. Amestecam bine cu o furculita sau cu un tel mic de sarma pana se omogenizeaza sosul si se dizolva sarea
- Turnam sosul peste salata, amestecam salata si servim. Daca ii adaugam si cateva crutoane, aceasta salata poate constitui o cina perfecta!