Pentru reteta de pizza cu ton, sunca si cremvursti avem nevoie de aluat de pizza preparat din 500 gr faina, sau de 500 gr aluat de pizza din comert. Pentru aceasta pizza de casa cu ton, sunca si cremvursti am pregatit un sos rapid, care nu necesita fierbere.
Am pregatit aceasta pizza cu ton intr-un mod putin diferit decat pizza obisnuita. Am impartit aluatul in doua bucati. Am intins fiecare bucata de aluat intr-un blat rotund cu diametrul de arpoximativ 30 cm. Am asezat primul blat in tava cuptorului pe care am pus hartie de copt si l-am intepat in mai multe locuri cu o furculita. Am aranjat toate ingredientele si apoi le-am acoperit cu al doilea blat. Am unit marginile celor doua blaturi intr-o bordura, apoi am intepat cu furculita blatul in mai multe locuri si l-am uns cu ou batut.
Aceasta pizza cu ton este foarte gustoasa, consistenta si aspectuoasa.
Ingrediente pentru reteta de pizza cu ton, sunca presata si cremvursti:
- 500 gr aluat de pizza
- 250 gr ton din conserva
- 5-6 felii de sunca presata
- 100 gr cremvursti de pui taiati felii
- 150 gr cascaval ras (sau mozzarella)
- 5-6 linguri de sos de rosii
- 2 oua pentru umplutura + 1 ou pentru uns deasupra
Reteta de pizza cu ton, sunca si cremvursti – ingrediente pentru sosul de rosii:
- 3 linguri ketchup
- 200 gr rosii din conserva tocate marunt
- 2 linguri ulei de masline
- 2 linguri pesmet
- 2 linguri parmezan ras
- 2 linguri busuioc proaspat tocat (sau 1 lingurita busuioc uscat sau oregano uscat)
Mod de preparare:
1. Preparam aluatul de pizza asa cum am aratat in reteta de aluat de pizza.
2. Incalzim cuptorul la 220 grade. Asezam hartie de copt in tava cuptorului sau in tava pentru pizza. Intr-un bol amestecam toate ingredientele pentru sos.
3. Impartim aluatul de pizza in 2 bucati. Intindem primul blat, il punem in tava si il intepam cu furculita in mai multe locuri.
4. Ungem blatul cu 5-6 linguri de sos si asezam uniform feliile de sunca. Peste sunca punem mai intai tonul si apoi feliile de cremvursti.
5. Adaugam cascavalul si punem deasupra, cu o lingura, ouale batute.
6. Intindem al doilea blat si acoperim cu el ingredientele. Unim marginile celor doua blaturi, rasucindu-le intr-o bordura. Intepam blatul cu furculita in mai multe locuri si il ungem cu ou batut.
7. Punem pizza cu ton in cuptorul preincalzit la 220 grade. Reducem temperatura cuptorului la 200 grade si coacem pizza aproximativ 20 minute, pana se rumeneste.
8. Scoatem pizza cu ton din cuptor si o lasam 5-10 minute in tava, apoi o putem taia.