Aceasta reteta de ardei umpluti cu branza la cuptor este un aperitiv excelent din bucataria greceasca. Este o reteta atat de simpla, usor de preparat si foarte gustoasa, incat merita sa o programati in meniul pentru urmatoarele zile. Acesti ardei umpluti cu branza se pot servi ca aperitiv, sau ca si garnitura langa fripturi. Ardeii umpluti cu branza sunt foarte gustosi si consistenti si pot fi consumati ca atare la cina, cu o bucata de paine si o bere rece.
Pentru prepararea acestei retete de ardei umpluti cu branza la cuptor folosim ardei kapia mai mici, verzi sau rosii. Umplutura este simpla, dar deosebit de gustoasa: branza feta, ardei rosu, rosie, usturoi, verdeata, ou, oregano si piper.
Ardeii sunt nelipsiti din bucatarie: in salate, copti, murati, umpluti sau adaugati in diferite sosuri carora le dau gustul lor special si bogat. Sunt gustosi in orice mod sunt preparati si au un continut mare de vitamina C.
Ardei Umpluti cu Branza la Cuptor – reteta video pas cu pas
Ingrediente pentru reteta de ardei umpluti cu branza la cuptor:
- 10 ardei kapia (verzi sau rosii)
- 6 linguri ulei de masline
- 250 gr branza feta
- 1 ou
- 1 ardei rosu tocat marunt
- 1 rosie razuita (fara coaja si seminte)
- 1 catel de usturoi zdrobit (optional)
- 2-3 linguri marar tocat (sau patrunjel, busuioc)
- 1 lingurita oregano
- piper proaspat macinat
- 20 scobitori
Mod de preparare:
- Spalam foarte bine ardeii. Taiem ardeii in partea de sus, unde este codita si inlaturam semintele. Pastram partea taiata pentru a acoperi umplutura. Cu un cutit bine ascutit facem 2 crestaturi pe lungimea ardeiului (pentru a se scurge lichidul in timpul coptului).
2. Intr-un bol maruntim branza feta. Adaugam 3 linguri de ulei de masline, ardeiul rosu tocat marunt, rosia razuita si scursa bine de apa, oul, mararul, oregano, usturoiul si piperul. Amestecam foarte bine, pana se omogenizeaza compozitia.
3. Umplem bine ardeii cu amestecul de branza si legume cu ajutorul unei lingurite. Acoperim umplutura cu capacul de la fiecare ardei si il fixam cu 2 scobitori. Ungem cu ulei o tava pentru cuptor si asezam ardeii unul langa altul. Cu o pensula, ungem ardeii cu restul de ulei si-i presaram cu sare si piper.
4. Coacem ardeii umpluti in cuptorul preincalzit la 200 grade timp de aproximativ 40 de minute, pana se rumenesc.
5. Scoatem tava din cuptor, inlaturam scobitorile si asezam ardeii pe un platou.
6. Servim acesti ardei umpluti cu branza calzi sau reci. Sunt la fel de gustosi!