Acest aperitiv de rosii umplute cu carne de pui este perfect pentru petreceri sau mese in familie. Trebuie numai sa avem grija ca acest aperitiv de rosii umplute cu carne de pui nu poate fi pastrat prea mult timp la frigider, deoarece rosiile isi pierd prospetimea. Putem prepara compozitia cu care umplem rosiile cu o seara inainte. Cu cateva ore inainte de masa, umplem rosiile cu compozitia de carne de pui, pentru ca rosiile sa fie cat mai proaspete.
Pentru acest aperitiv de rosii umplute cu carne de pui am folosit piept de pui fript, ardei proaspeti, busuioc proaspat si un sos din iaurt, mustar si condimente. Acest sos inlocuieste cu mult succes maioneza, asa cum am aratat si la reteta de salata dietetica din piept de pui. Sosul de iaurt si mustar da umpluturii de pui aceeasi textura delicata pe care o da si maioneza, fara sa aiba caloriile pe care le are maioneza. Acest aperitiv de rosii umplute cu pui este foarte gustos si usor de preparat, ideal pentru zilele calduroase de vara, cand nu vrem sa petrecem mult timp in bucatarie.
Ingrediente pentru reteta de aperitiv de rosii umplute cu carne de pui:
- 5-6 rosii tari
- 300 gr piept de pui (fript sau fiert)
- 1 ardei rosu tocat
- 1 ardei portocaliu tocat
- frunze de busuioc (dupa gust)
- 150 gr iaurt gras (sau smantana)
- 2 linguri mustar picant
- sare
- curry
- piper proaspat macinat
Reteta de aperitiv de rosii umplute cu carne de pui – mod de preparare:
- Fierbem sau frigem pieptul de pui. Tocam cubulete pieptul de pui si ardeii. Tocam frunzele de busuioc.
2. Intr-un bol amestecam bine iaurtul cu mustarul, sarea, piperul si praful de curry.
3. Amestecam carnea de pui cu sosul de iaurt, ardeii si frunzele de busuioc si punem compozitia la frigider pentru o jumatate de ora.
4. Spalam rosiile si le taiem cate un capacel la partea dinspre codita. Scoatem cu atentie miezul rosiilor cu ajutorul unei lingurite. Presaram interiorul rosiilor cu putina sare si le punem la scurs pentru cateva minute, cu partea taiata in jos.
5. Umplem rosiile cu umplutura de carne si le decoram cu frunze de busuioc. Putem pastra la frigider acest aperitiv de rosii umplute cu pui cel mult 2-3 ore.