Reteta de salata de rucola cu mozzarella si capsuni poate fi preparata in perioada de primavara, cand incepe sezonul capsunilor.
Salata de rucola cu mozzarella si capsuni este pur si simplu delicioasa! Aroma puternica si picanta a frunzelor fragede de rucola – combinata cu aroma fructelor dulci de capsuni si cu gustul dulceag al branzei mozzarella – da o savoare minunata acestei salate.
Salatele de verdeturi sunt intodeauna o alegere foarte buna, dar salata de rucola este una dintre cele mai bune. Denumirea de rucola este imprumutata din limba italiana, in limba romana se numeste voinicica si se mai foloseste si ca planta medicinala.
Rucola este bogata in vitaminele A, B, C si K si in minerale cum ar fi potasiu, fier, magneziu, zinc, calciu, fiind un adevarat izvor de sanatate.
Rucola contine multa apa, de aceea este un aliment perfect si racoritor pe timpul verii. Are putine calorii (100 gr rucola contin 25 calorii), iar continutul mare de fibre ajuta la curatarea colonului, contribuind la imbunatatirea digestiei.
Avand un gust puternic, amarui, rucola se potriveste foarte bine cruda in salate, sandwich, pizza, dar si in mancaruri gatite si in placinte cu legume.
Inainte de a le consuma frunzele de rucola trebuie spalate foarte bine si uscate cu hartie de bucatarie. Este bine sa le consumam imediat deoarece nu rezista mai mult de doua zile in frigider.
Ingrediente pentru reteta de salata de rucola cu mozzarella si capsuni:
- 150 gr rucola (o legatura mare)
- 100 gr mozzarela (razuita)
- 10 capsuni taiate in jumatati
- 2 linguri crema de otet balsamic
- 2 linguri ulei de masline
- 2 linguri lichior de capsuni
- coaja rasa de lamaie
- frunze de busuioc proaspat
- putina sare
Cum se face salata de rucola cu mozzarella si capsuni:
- Punem frunzele de rucola intr-un bol mare cu apa si le lasam aproximativ 5 minute ca sa se desprinda impuritatile si resturile de sol retinute de frunze. Schimbam apa din bol de cateva ori, apoi clatim frunzele de rucola sub jet de apa de la robinet, le punem sa se scurga de apa intr-o strecuratoare, apoi le uscam cu hartie de bucatarie.
- Spalam bine capsunile, le uscam de apa cu hartie de bucatarie si le taiem pe jumatate.
- Radem mozzarella prin razatoarea cu gauri mari.
- Razuim fin coaja de la o jumatate de lamaie.
- Spalam si uscam frunzele de busuioc.
- Intr-un bol mic amestecam uleiul cu crema de otet balsamic si cu lichiorul de capsuni.
- Rupem cu mana frunzele de rucola si le punem intr-un bol pentru salata. Adaugam un praf de sare si amestecam.
- Turnam dressingul si adaugam capsunile taiate in jumatati, mozzarella rasa, coaja de lamaie rasa si frunzele de busuioc.