Reteta de budinca de pui cu ciuperci si cascaval poate constitui un pranz delicios pentru o zi de duminica, cand intreaga familie ia masa impreuna. Aceasta budinca de pui cu ciuperci este o mancare foarte gustoasa, consistenta si cu un aspect atragator. Cantitatile de ingrediente pe care le-am folosit la prepararea acestei budinci sunt pentru 6-7 portii si pentru o tava de 32 cm x 35 cm.
Ingrediente pentru reteta de budinca de pui cu ciuperci si cascaval:
- 600 gr piept de pui taiat bucati mici
- 70 ml ulei
- 500 gr ciuperci taiate felii subtiri
- 2 cepe tocate marunt
- 1 ardei rosu taiat marunt
- 1 lingurita praf de usturoi (sau 2 catei de usturoi taiati felii subtiri)
- 7-8 cartofi fierti, razuiti prin razatoarea cu gauri mari
- 500 ml lapte
- 300 ml smantana de gatit
- 300 gr cascaval ras
- 2 linguri de faina
- 2 linguri patrunjel tocat (pentru decor)
- 1 lingurita sare
- piper proaspat macinat (dupa gust)
Reteta de budinca de pui cu ciuperci si cascaval – mod de preparare:
1. Spalam cartofii si ii punem la fiert in apa rece in care am pus o lingurita de sare. Ii fierbem aproximativ 15 minute, pana sunt fierti pe jumatate. Ii lasam sa se raceasca, ii decojim si ii dam prin razatoare.
2. Taiem pieptul de pui in cubulete. Tocam marunt ceapa si ardeiul.
3. Incalzim uleiul intr-o tigaie si prajim pieptul de pui pana se rumeneste. Il scoatem apoi pe o farfurie.
4. In acelasi ulei prajim ciupercile, ceapa si ardeiul pana se inmoaie. Presaram faina amestecand incontinuu, apoi turnam laptele si smantana. Adaugam pieptul de pui si fierbem ciulamaua pana se ingroasa putin. Punem sare, piper si usturoi dupa gust.
5. Punem amestecul pregatit intr-o tava.
6. Asezam deasupra cartofii rasi.
7. Presaram apoi cascavalul.
8. Punem tava la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru aproximativ 30 minute, pana budinca prinde o culoare frumoasa.
Servim budinca de pui cu ciuperci si cascaval calda, impreuna cu o salata.