Consistenta, racoritoare, gustoasa si aromata, aceasta salata cu piept de pui si avocado se remarca prin interesanta combinatie de gusturi dar si prin aspectul ei impresionant!
Pentru reteta de salata cu piept de pui si avocado trebuie sa alegem un avocado copt, cu coaja lucioasa, fara pete si lovituri. Il taiem pe jumatate (pe lungime) si rasucim jumatatile sa le despartim. Scoatem samburele si curatam de coaja jumatatile de avocado. Punem avocado intr-un bol si il stropim cu suc de lamaie ca sa nu se inegreasca.
Pentru aceasta reteta se poate folosi orice tip de salata verde (salata verde europeana, salata romană – Romaine, iceberg, frisée, lolla, etc.) sau se pot combina mai multe tipuri de salata.
Ingrediente pentru reteta de salata cu piept de pui si avocado:
- 4 cani de salata verde (rupta in bucati mici)
- 2 bucati de piept de pui (fript sau prajit)
- 1 avocado
- 2 linguri de suc de lamaie (pentru avocado)
- praf de usturoi
- paprika
- sare
- piper
Indrediente pentru dressing:
- 100 gr iaurt gras
- 100 gr maioneza
- 4 linguri de suc de lamaie
- 1 lingura de mustar picant
- 2 linguri de ulei de masline
- 2 linguri de susan negru (optional)
- sare
- piper
Reteta de salata cu piept de pui si avocado – mod de preparare:
- Taiem pieptul de pui in felii subtiri pe care le condimentam cu sare, piper, praf de usturoi si paprika si le frigem pe tigaia barbeque.
- Curatam fructul de avocado, il taiem in bucati mici (cubulete) si il stropim cu sucul de lamaie ca sa nu se innegreasca.
- Punem ingredientele pentru dressing intr-un bol pentru salata si le amestecam bine.
Tip: Pentru ca salata sa aiba un aspect impresionant atunci cand o aducem la masa, dressingul se poate pastra separat si adauga peste salata inainte de a o servi.
4. Adaugam in bol bucatile de avocado, feliile de pui, salata verde, sarea si piperul si amestecam bine.
5. Presaram susanul negru si servim.
Pofta buna!