Pentru reteta de crema de ciocolata cu alune de padure am folosit alune crude, pe care le-am copt in cuptor timp de 10 minute la temperatura de 180 grade. Dupa ce coacem alunele, putem sa le inlaturam usor coaja, frecandu-le cu mainile. Aceasta crema de ciocolata cu alune de padure este foarte usor si rapid de preparat. Este foarte gustoasa si aromata, mult mai gustoasa decat Nutella – crema de ciocolata si alune din comert.
La prepararea acestei creme putem sa folosim orice fel de ciocolata dorim. Cantitatea de zahar se poate modifica in functie de gustul fiecaruia si de tipul de ciocolata folosit. Eu am folosit ciocolata neagra si am pus o cantitate mai mare de zahar. Aceasta crema de ciocolata poate fi folosita la diferite torturi si prajituri, croissante, clatite americane, etc. O putem consuma si simpla, cu paine.
Ingrediente pentru reteta de crema de ciocolata cu alune de padure:
- 300 gr alune de padure coapte
- 250 gr zahar pudra
- 45 gr cacao
- 60 ml ulei de floarea soarelui
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 200 gr ciocolata
- 1 praf de sare
Mod de preparare:
- Daca avem alune crude le coacem in cuptor timp de 5-10 minute, avand grija sa nu se arda. Le inlaturam coaja maro frecandu-le intre maini. Daca avem alune deja coapte, sarim peste acest pas.
2. Topim ciocolata la bain-marie.
3. Punem alunele in vasul robotului si incepem sa mixam. Vom observa ca alunele isi lasa uleiul si compozitia devine ca o pasta umeda. Continuam sa mixam pana cand obtinem o pasta de alune fluida, asemanatoare cu pasta de tahini.
4. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, pudra de cacao, praful de sare, ciocolata topita si mixam cateva minute pana se omogenizeaza bine ingredientele. Adaugam uleiul si mixam pana se incorporeaza si crema are un aspect fin si lucios.
Crema de ciocolata cu alune de padure este gata!