Reteta de midii cu sos de vin si lamaie este un aperitiv delicios care se serveste cu paine proaspata si impreuna cu o bautura tare.
Midiile sunt o specie de scoici pe care le putem cumpara de la supermarket.
Cand am mancat prima data aceasta mancare de midii am fost extrem de surprisa de gustul delicios, aromat, usor picant, o adevarata incantare pentru papilele gustative! De atunci pregatesc destul de des midii. Cumpar pachete de midii congelate cu gramaj mic (250 gr) si imi ies doua portii de mancare de midii.
Pentru aceasta reteta de midii putem folosi midii proaspete sau congelate. Midiile proaspete trebuie curatate de depunerile de calcar, de eventualele urme de alge si de mustatile cu care se prind de stanci.
Midiile congelate sunt deja curatate, doar le dezghetam, le clatim cu apa de la robinet si le lasam sa se scurga bine de apa.
Aceasta reteta de midii este foarte simplu de preparat si se gateste intr-un timp scurt. Calim legumele trei minute, adaugam midiile si vinul si le mai fierbem 3-4 minute. Nu trebuie sa le tinem pe foc mai mult timp deoarece se intaresc si nu mai au gustul atat de bun.
Fructele de mare preparate corect, respectand retetele, sunt un deliciu culinar pe care il putem servi la orice eveniment special. De asemenea, cu midii putem prepara o reteta delicioasa de paste cu midii, care se prepara in mod asemanator.
Ingredientele de baza pentru preparatele cu fructe de mare sunt simple si le avem intotdeauna in casa: ceapa, usturoi, vin alb si lamaie.
Ingrediente pentru reteta de midii cu sos de vin si lamaie (pentru 2 portii):
- 250 gr midii congelate
- 3 linguri ulei de masline
- 100 ml vin alb
- 3 cepe verzi
- 1 catel de usturoi
- 1 ardei iute mic taiat marunt
- 1 ardei rosu taiat felii subtiri
- 1 ardei verde taiat felii subtiri
- 1 lingurita de mustar
- 1 foaie de dafin
- 50 ml suc de lamaie
- 1 lingura coaja rasa de lamaie
- 2 linguri patrunjel tocat
- sare
- piper proaspat macinat
Reteta de midii cu sos de vin si lamaie – mod de preparare:
- Punem midiile sa se dezghete intr-o strecuratoare pusa pe un bol, pentru a se elimina gheata si surplusul de apa. Le clatim sub jet de apa de la robinet si le lasam sa se scurga de apa. Dupa ce s-au scurs bine de apa, le scoatem pe hartie de bucatarie pentru a se absorbi cat mai bine apa pe care o lasa midiile.
- Curatam ceapa si o taiem marunt. Curatam usturoiul si il zdrobim apasandu-l cu lama unui cutit lat. Spalam ardeii si ii taiem in felii subtiri. Tocam marunt ardeiul iute. Stoarcem sucul de la o lamaie si radem coaja de la o jumatate de lamaie.
- Incalzim uleiul intr-o tigaie si calim ceapa impreuna cu usturoiul si cu ardeii aproximativ 3 minute, pana se inmoaie putin. Adaugam midiile, foaia de dafin si vinul si lasam sa fiarba inca 3 minute.
- Adaugam mustarul, sucul de lamaie, sarea si piperul si mai fierbem un minut.
- Oprim focul si adaugam coaja de lamaie si patrunjelul.